Към 9:00 часа по информация на посолството на България в Москва няма да данни за пострадали български граждани при инцидента с пожар на борда на пътническия самолет „Сухой Суперджет 100", извършил аварийно кацане на московското летище "Шереметиево". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Майстор по висш пилотаж назова причините за трагедията с лайнера SSJ-100 в Москва  


Консулът ни в Москва Николай Панайотов осъществи контакт с международния отдел на Министерството на извънредните ситуации в Руската федерация. Оттам категорично е потвърдено, че няма пострадали или загинали български граждани при инцидента на 5 май.

Писъци на ужас и молитви: Появи се ВИДЕО от салона на горящия SSJ-100 в Москва 

Мисията ни поддържа непрекъснат контакт с руските власти. Летище "Шереметиево" работи в щатен режим. Полетите към София не се пренасочват към други московски летища.

Черна вест за страшния инцидент със самолет на Шереметиево! Жертвите са много повече 

По последни данни 41 души са загинали, от общо 78 души на борда. По информация на летището екипажът на самолета, пътуващ от Москва за Мурманск, е съобщил за неизправност след излитането и е решил да се върне на "Шереметиево". Самолетът е извършил аварийно кацане, след като на борда му е избухнал пожар, заяви пресслужбата на летището.

Първи версии за самолетната трагедия в Москва (ВИДЕО) 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Москва на: Дежурен телефон в работно и извън работно време:+7 495 234 0226.