„Цветан Цветанов е основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбуслка конвенция. Не премиерът Борисов, защото той е наясно с настроенията на хората. Цветанов е човекът, който в Парламента и извън него настоява и въздейства да се придвижи Истанбулската конвенция в България, а медиите са инструментът му. Трябва да е ясно на всички българи, че той тика и налага ратифицирането и приемането й в Народното събрание”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Неделник” по Телевизия „Алфа”.
„Ако някой събори правителството, това ще бъде Цветан Цветанов, заради  този подход и начин, по който се опитва  да прокарва неща, които не се харесват и не се приемат от българския народ . Той също така се опитва да влияе и на коалиционния ми партньор Валери Симеонов, с когото се чуват по няколко пъти на ден”, коментира още лидерът на АТАКА Волен Сидеров в неделното предаване по Телевизия „Алфа.
 В предаването той повтори тезата от участието си в БНТ, че ако НФСБ подкрепи Истанбулската конвенция, Сидеров ще оттегли депутати от ПГ на „Обединени патриоти” и ще подаде оставка като председател на групата.Ако има депутати, които не са в пленарната зала, за да гласуват против, а след това не напуснат групата, аз ще се оттегля, допълни Сидеров.

Сидеров коментира и скорошната дискусия по темата за комунизма в учебниците по история.  „Цветанов беше довел експерти от Нов Български университет в Министерството на образованието, които да обясняват, колко страшен и потресаващ  бил социализмът у нас, като самият той е продукт на този режим. И по този начин тези „експерти” да наложат тезата си на министъра на образованието Красимир Вълчев. Тук въпросът е защо председателят на ПГ на  ГЕРБ не е довел експерти от Българската академия на науките или от Софийския универститет?”, попита в заключение Волен Сидеров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!