59-годишен мъж от гр. Враца е подсъдим за блудство с 10-годишно момиче. С обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца е предаден на съд К.О. (на 59 години) за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение. Обвиняемият О. живеел с майка си във Враца.

Той често посещавал къщата на съседско семейство с три деца. Поддържал добри отношения както с родителите, така и с децата. Вечерта на 01.09.2018 г. К.О. отново гостувал на съседите си. По някое време майката заспала с едното от децата. Другите две – десетгодишната М. и единадесетгодишният Т., играели на карти в другата стая, като поканили и К.О., който се присъединил към тях. След известно време момчето се отказало да играе и заспало в леглото си. Десетгодишната М. казала на обвиняемия, че ще го изпрати, но той я хванал за ръката и я придърпал към себе си.


Без да говори, мъжът извършил блудствени действия без съвкупление с малолетното момиче. М. се уплашила и разтреперила, като не посмяла да извика майка си.

В същото време жената се събудила, отишла в стаята на децата и станала свидетел на случващото се там. Тя веднага се развикала, а К.О. само казал няколко пъти, че „нищо не е направил“, съобщават от обвинението.

За случая веднага бил подаден сигнал на тел. 112, а К.О. задържан от пристигналия на място полицейски екип.

Предстои делото срещу обвиняемия К.О. да продължи в съда.