Времето тотално се чална. БЛИЦ припомня, че в последните дни синоптиците масово предупреждаваха, че градусите ще паднат, на места ще има краткотрайни, а другаде обилни валежи. 

БЛИЦ уточнява, че вчера се появиха данни, че лошото време ще се задържи до края на май, че и първите няколко дни на юни.

Освен това днес градушка затрупа части от България, а хората се жалваха за съсипаната им продукция. "Сякаш сняг е покрил всичко", жалваха се те.

Освен това прогнозата за времето предвиждаше и гръмотевични бури, както и сняг на места из страната.

Мнозина не вярваха на това, че в края на май може да завали сняг, но времето показа своенравния си характер.

От снимки, разпространените от „Метео Балканс“ (Meteo Balkans), стана видно, че обилна снежна покривна е натрупала в среден Пирин.


Снимка: Кирил Донков

По-страшно обаче е положението в заслона Спано Поле, който се намира в северния дял на Пирин планина. Разположен е на височина 2055 метра под югозападните склонове на връх Башлийски чукар, в южните части на циркуса Малко Спано поле.

Снимката е направена днес точно в 11:13 часа. От кадъра ясно се вижда, че снежната покривка, която е натрупала е доста обилна.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната