Министерството на правосъдието е разпоредило незабавна проверка за избягалия затворник Тома Ендрев. Това съобщиха за БЛИЦ от пресцентъра на ведомството.
Както първо и ексклузивно БЛИЦ съобщи, снощи около 21.30 часа Ендрев, който излежава присъда за убийство, е избягал, докато се е движел пеша и без белезници между общежитие „Хеброс” и затвора. Проверката е назначена лично от ресорния зам.-министър Деница Митова и има за цел да изясни точно при какви обстоятелства и как Ендрев е успял да се изплъзне от надзирателите. Ако проверката докаже, че някой от служителите е виновен и не е спазил процедурата, която се изисква в подобни случаи, ще има наказание.

От Районна прокуратура-Пловдив  съобщиха за БЛИЦ, че са били уведомени за инцидента едва днес следобед. Оттам уточниха, че Ендрев излежава общо наказание от 18 години, което е за убийство, множество грабежи и кражби. До момента следа от опасния престъпник няма.

Припомняме, че през 2003 година при пиянска свада той е убил свой приятел, рязал е тялото му с нож, хвърлил го е през терасата, след това слязъл долу и затрупал жертвата с камъни. Трупът бил открит случайно. Първоначално за зверството бил обвинен братът на убития, но впоследствие ДНК анализ е показал истинския извършител на злодеянието.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ