Обикновените хора у нас са граждански по-будни от интелигенцията. Вълнуват се не само от тежкото си материално състояние, а и от духовни проблеми, от голямата морална криза в страната ни, посочи в седмичното си участие по Нова тв проф. Юлиян Вучков. За разлика от тях представителите на интелигенцията се пъчат само в компании и по клубове, а ако трабва да заявят публично своята позиция, се свиват.
Измъкват се с изрази като "Няма смисъл", "Положението е безнадеждно" и т.н. 20 години тази интелигенция няма морал нещичко да промени. А от тях трябва да дойдат идеите. Това е една невероятно разединена, болна  и съсипана интелигенция, отбеляза професорът и даде пример с лекарите и учителите, които протестират единствено за заплати.
Вучков нападна "възхваляваните" по думите му писатели Георги Господинов, Ани Илков и Елин Рахнев. Те пишат психопатна, клозетна поезия, отсече той. От тях геният Иван Вазов не можел да вземе думата. За 150-годишнината на народния поет, вместо цялата 2000 година да е посветена на него, му посветихме само една проява на рождения му ден, аргументира се моралният наблюдател на Нова. /БЛИЦ