Търновец обяви в интернет, че си търси "баба под наем". Изискванията на Делян Ангелов са бабата, при която иска да се премести да живее на село да е "на поне 15 км. от центъра на Велико Търново, да изпълнява всички ангажименти на добрата баба, най-вече домашна храна и подслон в къща с двор, срещу заплащане", разказва "Монитор".
Автобиографиите си желаещите трябва да изпращат на лични съобщения във Facebook, а с одобрената кандидатка Делян ще се свърже лично.

Младият мъж гарантира, че може да бъде добър внук.

Освен с бабата под наем Делян ще остане в историята като единственият в света коминочистач с диплома на юрист. Вместо да прекарва времето си в съдебната зала или в разследване на сложни и заплетени за разрешаване случаи на криминални престъпления обаче, той е избрал професията на коминочистача.

27-годишният мъж признава, че работи още отпреди да завърши училище. Работил е като общ работник по складове, хамалин, барман, карал е трактори и е гресирал комбайни. А коминочистач става съвсем случайно. Един ден в сайт за обяви прочел, че жена търси човек, който да и почисти комините на жилището. Без да се замисли Делян грабнал инструментите на дядо си за чистете на комини, отишъл и свършил работата. Това му харесало и той започнал да чете и да се интересува повече от тази професия. Чистенето той извършва не със старите топузи и четки от покрива на дома, а по модерен европейски начин – чрез специална сонда, която всмуква саждите и всичко натрупало се в комина отдолу, от помещенията. По време на работата си Делян е откривал какви ли не неща, изхвърлени от хората в комините парцали, инструменти, сред които и един чук, пчелни пити. А при чистене на комин в Перник, открил и един истински пернишки винкел.

Пo дyмитe на коминочистача пpoблeм y нac са два: чe хopaтa нe пoддъpжaт кoминитe и тe ca в oкaянo cъcтoяниe и че не използват пълноценно отоплителните си уреди на твърдо гориво.

"Вceки cе сеща да чиcти комина си, eдвa кoгaтo cтaнe някаква бeля и мy ce пoдпaли къщaтa. А нopмaлнитe хopa в зaпaднитe дъpжaви cвъpшвaт тaзи paбoтa oщe пpeди нaчaлoтo нa ceзoнa за да са спокойни", обяснява мъжът. Освен с чистене на комини той се занимава и с различни други дейности. В социалната мрежа Facebook е създал страница "Услуги ВТ", национален сайт за услуги в различни области: косене на трева, отпушване на канали, строителни ремонти, ел. и ВиК услуги, озеленяване и др. Твърди, че без значение какво върши, работата го прави истински щастлив.