Вчера в интервю по БНР агентът на Държавна сигурност Осман Октай с псевдоним „Огнян“, доносничел на службите цели 8 години по времето на социализма и отлюспен от Движението за права и свободи през 2001г., наприказва куп небивалици. Как кандидатурата на Делян Пеевски за депутат щяла едва ли не да блокира цялата държава, а банковите сметки на Народното събрание, ДПС и ЦИК също били под въпрос. Пълни глупости, целящи да създадат стрес в обществото и да се тиражира поредната опорка и манипулация, свързана с Пеевски. При положение, че няма никаква законова пречка не само същият да е кандидат за депутат, но и да бъде избран за такъв.

Очевидно обаче задкулисието, оглавявано от Иво Прокопиев и работещо в колаборация със служебния кабинет на Румен Радев и новия политически проект на „харвардците“ Асен Василев и Кирил Петков, истински се тресе от страх, че Пеевски се връща в политиката и от трибуната на Народното събрание несъмнено ще продължи да разобличава олигархичния модел на завладяната от кръга „Капитал“ държава. Уплашен, вчера лично Прокопиев даде напоително интервю по една от телевизиите, в което използва стария си трик да обвинява всички други в корупция и „завладяване“ на страната, само не и себе си. Нещо повече, разградският олигарх нагло заяви, че държавата го гонела цели 10 години, удобно пропускайки, че именно през последното десетилетие империята му се разрасна икономически и „Капитал“ имаше свои министри във всяко едно от правителствата на Бойко Борисов. Което бившият министър-председател  призна публично.

Уплашен е Прокопиев и това е обяснимо, защото едно е да лъжеш и да клеветиш в присъдружните си медии човек, който се стреми да избягва  публичността, а съвсем друго, когато този човек е решил да отстоява правата си и да назовава поименно хората като Прокопиев, превърнали личното си забогатяване в национална кауза. 

Сега дойде ред на Осман Октай да дъвче дъвката „Пеевски“, като със сигурност след БНР ще се появи в още една-две телевизии, пак със същата опорка. 

Гьобелсовата им пропаганда обаче този път няма да мине, защото хората видяха, особено през последните месеци, че едно са лъжите, а съвсем друго, когато трябва да се вземат решения за управлението на страната и то в условията на задълбочаваща се икономическа криза. И именно затова за другарите от Държавна сигурност като Октай, е много по-лесно да отклоняват вниманието от важните проблеми с медийни манипулации, отколкото да отговарят за това какво самите те биха свършили за благото на България.  

Така че страхът им от Пеевски е напълно обясним, защото скоро ще дойде моментът, в който повече няма да могат да се крият зад мантрите и инсинуациите за него, а ще трябва да дават отговори за собствената си роля в 30 годишния ни Преход. Роля, изпъстрена с двуличие, незаконно забогатяване от бандитската приватизация, ограбване на народа и представяне на собствената си дълбоко корумпирана същност, като дреха на някой друг.