Двама чужденци са арестувани, след като на АМ "Тракия" предложили подкуп на пътен полицай от ОД МВР - Пазарджик, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Това се е случило докато служител на сектор "Пътна полиция", обслужващ района на аутобана, пътувал към зоната на пътно-транспортно произшествие. Служебният автомобил бил с включена светлинна сигнализация.

Минавайки през образувала се тапа от превозни средства полицаят се натъкнал на две леки коли с чужди регистрации, чиито водачи се движели в аварийната лента, опитвайки се да заобиколят задръстването.

Автомобилите били спрени, а шофьорите им се оказали 45-годишен немски гражданин и 38-годишен австрийски гражданин. Униформеният предприел действие за съставяне на актове за установеното нарушение, когато двамата подхвърлили една банкнота с номинал от 20 евро и две банкноти с номинал от 5 евро в опит да избегнат санкциите.

Незабавно били задържани, а мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември. Банкнотите са иззети, като веществено доказателство. Спрямо задържаните се водят досъдебни производства.