"Управляващата "промяна" прави отчаяни опити да спре протестиращите от Варна да тръгнат за София". Така е озаглавена поредица от видеа, качена в социалните мрежи от партия "Възраждане-Варна", след като шест автобуса с около 300 граждани, пътуващи за София за националния протест на партията против зелените сертификати, са били задържани и подложени на проверка от полицията. 

Служителите на реда са работили по сигнал за шофьори под въздействието на наркотици, става ясно от публикациите във Facebook, който може да видите ТУК

"След като поискахме един от полицаите да направи проба за наркотици, се оказа, че всички повторни проби на шофьорите ни са отрицателни и можем да потеглим. Марионетките се смениха, репресиите станаха още по-сериозни!", пишат от "Възраждане-Варна".

След задържане от 3 до 7 сутринта автобусите все пак са отпътували за протеста в столицата.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че протестиращи с два автобуса са търгнали към София и от Велико Търново.

Координаторът на протеста заяви, че искат да изразят несъгласието си с налаганите зелени сертификати. Според протестиращите те не предпазват.
 
Протестиращите уточниха, че не са антиваксъри, а просто искат "нормалността в живота им да се върне".

Костадинов показа теста си за К-19 и призова шефа на НС да направи същото ДОКУМЕНТ

Участниците носят плакати "Не на здравния фашизъм и тирания" на световния елит. Очаква се един автобус да тръгне от Габрово.

Протестът на "Възраждане" срещу зеления сертификат е планиран да стартира в 12 часа днес пред сградата на Народното събрание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!