Двама млади мъже с атрактивни професии станаха доброволно санитари в COVID отделенията на болниците в своите родни градове.


Единият от тях е адвокатът Веселин Анестиев, който от 9 ноември се труди при тежко болните наравно с останалия обслужващ персонал, пише clinica.bg.

Преди да застане на адвокатската катедра той е работил като следовател в местното полицейско управление.

В последствие се занимава с наказателни дела. От 12 дни задължението му е още в 7.00 ч. да е облечен в пълно защитно облекло, да почиства и дезинфекцира първо стаите на лекаря и медицинската сестра, както и на общите помещения. После влиза да чисти и при болните.

В Разградската болница пък, с тази дейност се е самонаел коминочистачът Богослов Стоянов. Мъжът е на 27 години и заявява, че е щастлив да бъде полезен в този труден момент.

Боги, както е известен в региона, е единственият с тази  професия и все още е много търсен за почистване на комини, камини и барбекюта. Стоянов не е съвсем бос по отношение на медицинските познания.

Той е завършил и курсове за парамедици, положил е всички необходими изпити и има известен опит от Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. В болницата той се труди като санитар и изпълнява всичко без възражение, което му поставят като задача както лекарите, така и медицинските сестри.