Уважаваният университетски преподавател от Бургас и едно от знаковите лица на СДС - доц.Христо Генчев е починал преди няколко часа, съобщиха негови близки. Той е издъхнал от Ковид-19 в столична болница, съобщава "Флагман".

Доц.Генчев е опериран по спешност заради проблем с язвата. Предполага се, че в болнична среда се е заразил с коронавирус. Състоянието му преди дни рязко се влошило и тази сутрин той е загубил битката с коварното заболяване. 

Доц.Христо Генчев е 72 години. Академичната му кариера е преминала в Техническия университет в София, катедра "Химически инженеринг" - от 1973 до 2015 година.


Издал е много научни публикации, учебници, изключително уважаван преподавател. От пет години ръководи кооперацията в кв.Горно Езерово.

 „Загубихме свой скъп приятел, който завинаги ще остане в сърцата ни. Доц. Генчев беше изключително интелигентен и ерудиран човек, химик по образование”, споделят от СДС-Бургас. Дълги години доц. Генчев бе и председател на клуба на СДС в ж.к. „Изгрев”.

Той бе едно от най-верните лица на СДС, останал предан на синята идея през всички години на сложни обществени и политически бури. Светла му памет!", казаха за Флагман.бг от СДС-Бургас.