„Искате ли да се обзаложим, че след 2 месеца ще има всякакви ваксини, но ние ще трябва да убеждаваме хората и няма да има наплив като в момента за ваксинация“. Това запита водещия на „Денят започва“ Георги Любенов доц. Ангел Кунчев.

„Ако голямата армия на общопрактикуващите лекарите се включи в имунизационния процес, можем да правим по 50 000, даже по 100 000 ваксини дневно, стига да ги имаме“, обясни той и призна, че в момента проблемът в страната ни е главно логистичен.
 
„Ако една ваксина е ефективна, няма значение къде е направена“, категоричен е експертът.

„След време ключовият въпрос ще бъде как да достигнем 70% ваксинирани, за да решим тотално проблемът с К-19 в България“, прогнозира той.

Кунчев каза, че е твърдо за зелените паспорти, защото един ваксиниран човек заслужава да се движи бързо и свободно, без да прави тестове. По думите му обаче това трябва да стане, след като бъдат осигурени имунизации за абсолютно всеки желаещ.

Гневно доц. Кунчев обясни, че спешната помощ в България никога не е спирала да работи и няма човек, който да е бил спешен и е бил върнат заради ковид.