„Хасан Адемов е с положителна проба. Не съм упълномощен от него да коментирам здравословното му състояние. Към момента постъпва в болница“, това обяви на редовния брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес той разкри колко са новите случаи на диагностицирани с COVID-19 у нас.

„Кои хора ще се изследва от Народното събрание (НС) ще се подаде от госпожа Цвета Караянчева. Каквото списък ни се подаде – това ще изследваме“, поясни още шефът на ВМА в отговор на това кои ще бъдат тествани за коронавирус освен депутатите.

„Епидемиолозите ще направят проучване на въпросния депутат, за да видят кои са най-близките му контакти“, каза още ген. Мутафчийски по повод контактните лица на депутата Хасан Адемов.

„Депутатите днес ще бъдат тестувани. Установяват се лицата им с най-близък контакт. Ако депутатите дадат отрицателни резултати, то ще продължат да работят. Ние не можем да закрием държавата“, допълни той.

БЛИЦ припомня, че във вторник вечерта председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева заяви, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е диагностициран с коронавирус.

„Скоро ще остане нито една сграда в България, която да остане незаразена с коронавирус. Все пак има процедури, които се спазват – правят се дезинфекции всеки ден. както в НС, така и в МС“, успокои началникът на Националния оперативен щаб.

Шефът на ВМА призна, че вчера е имало съмнително положителен тес за коронавирус в администрацията на ВМА: „Направихме всичко необходимо. Чакаме резултатите сега“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!