Цял Гоце Делчев е потънал в скръб заради голямата загуба на д-р Милан Първанов, когото определят като изключително всеотдаен човек, работохолик и професионалист до болка.

Грипът при доктора се е проявил с температура и се е развил бързо. Той не е имал сериозни придружаващи заболявания.

"Шокирани сме от тази загуба, не знаем как ще продължим оттук нататък", споделят колегите на началника на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Иван Скендеров" в тв репортаж.

"Директорът на болницата обясни, че се прави всичко възможно да бъде намерен анестезиолог, който да го замести. Но той е от тези хора, които са незаменими", добавят още потресени медицински сестри от болницата.

"Той беше голям лекар, който е спасил стотици животи. Това е голяма загуба за града, за хората и за целия район. Но и отговорността на хората трябва да се повиши.

Липсва сериозен контрол и от институциите по повод спазването на мерките за К-19. Хората не спазват това, което се изисква по разпореждането на Министерството на здравеопазването. Смятам, че трябва да има истински контрол и хората да станат по-отговорни, защото ще останем без лекари", заяви и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Припомняме, че д-р Милан Първанов е бил хоспитализиран преди дни в "Пирогов", където състоянието му рязко се влошило и в крайна сметка той не е успял да се пребори за живота си.

Д-р Милан Първанов неведнъж е участвал в публични изявления, в които е описвал ситуацията в Гоце Делчев и лечението на коронавируса като тежко. През май болницата бе претоварена и приемаше болни с К-19, особено когато село Осина, община Сатовча стана огнище на заразата с 23-ма заразени само за 3 дни. Тогава д-р Милан Първанов заяви, че в цялата страна има недостиг на медицински кадри.