РЗИ Пазарджик информира за четиринадесет потвърдени положителни проби за COVID-19. Тринадесет от пробите са от град Сърница.

Новопотвърдените са четирима мъже и девет жени. Една от жените е хоспитализирана в МБАЛ-Велинград. Положителните резултати са на изследвани като контактни. 

Последната проба е на 67-годишна жена от град Ракитово, която също е хоспитализирана в МБАЛ-Велинград.

Жената се е прибрала в Ракитово на 20 май т.г. от Гърция и е била под карантина, която е спазвала вкъщи, но заради болки в краката й се наложило да потърси медицинска помощ. Отивайки на преглед в здравното заведение в сряда, 10 юни, тя е тествана за COVID-19.

Пробата е положителна. Установени са контактните с нея лица - съпруг, син, внук и снаха и те са постановени под 14-дневна карантина.

Синът с неговото семейство живеят в отделна къща, уточняват от община Ракитово. От кметската администрация апелират към гражданите, че макар и да е отменено извънредното положение, трябва да бъдем внимателни за здравето си и това на своите близки.

Препоръчително е носенето на маски в закрити помещения, най-вече в административни и обществени сгради, както и спазването на дистанция.