Попълнете търсена ключова дума или фраза

Проф. Коста Костов каза тревожната истина за епидемията от COVID-19 у нас ВИДЕО

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/prof-kosta-kostov-kaza-trevozhnata-istina-za-epidemiyata-ot-covid-19-u-nas-video_news734956.html Blitz.bg

Шефът на Медицинския съвет представи екипа си на първа пресконференция

София, България 24 Март 2020, 12:46 49776 прочита 84 коментара
Задачата на Медицинския съвет е да помогне на държавата да се справи с проблем, за който здравната ни система не е подготвена. Това заяви на брифинг председателят на Съвета към Министерския съвет проф. Коста Костов. 

„Обществото очаква истината от нас. Тя е една – държавата прави всичко необходимо, за да се справи епидемията, но здравната ни система няма необходимия ресурс, за да се справи с нея.

Ако не се придържаме към, стриктните епидемиологични мерки и не се вслушваме в разума, няма да се справим”, заяви той.

„Екипът е създаден от известни специалисти. Приехме това предизвикателство заради всички нас, заради нашите семейства.

Влизаме в този съвет като лекари и ще излезем от него като лекари. Влизаме с имената си и искаме да ги оставим чисти на изхода.
Съдбата на всеки гражданин зависи от тази на другия, на ближния. Тази епидемия ни дава възможност да открием онова, което сме загубили по пътя – нашата човешка общност”, посочи проф. Костов.

Пред медиите ръководителят на Съвета представи специалистите, които влизат в екипа му. Това са: проф. Радка Аргирова; проф. Галина Кирова, специалист по образна диагностика; проф. Савелина Поповска, патолог, адвокат д-р Мария Петрова; д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър; доц. Атанас Мънгъров, инфекционист и педиатър; доц. Васил Велчев, кардиолог; доц. Любомир Киров, общопрактикуващ лекар; проф. Георги Момеков, фармаколог; д-р Валентин Павлов, зам.-председател на БЗС; проф. Николай Младенов; доц. Росен Калпачки, невролог; д-р Александър Симидчиев, пулмолог; Константин Вълков.

"Целта ни е изготвяне на алгоритми и препоръки за лечение и превенция на коронавируса. Надявам се работата ни да бъде в помощ на правителството да взима най-правилните решения. Искаме да помогнем на хората да се чувстват по-сигурни и по-добре информирани за заболяването чрез предоставянето на адекватна информация", каза още проф. Костов и уточни, че Медицинският съвет ще дава по две пресконференции седмично. 


 

84 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам