Проектът за развитие на Спешната помощ е ключов. Той е нужен, за да се обнови инфраструктурата на центровете за спешна помощ и спешните отделения в болниците. Той е на стойност 168 милиона лева.

По него са доставени почти всички линейки, без високо проходимите. Сумата бе недостатъчна затова бе планирана и подкрепена и от Министерския съвет.

Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на изслушване в здравната комисия на Народното събрание.

Втората част от проекта касае строително-монтажните работи. Към момента са обявени всички обществени поръчки за спешните отделения в страната. В средата на октомври ще започнат ремонтите в северозападен район, обясни министърът.

"Има възможност за удължаване на проекта и така няма да има опасност да се загубят евросредства", категоричен бе министърът на здравеопазването.

„Не е истина, че ще се затварят училища и пътища, като част от противоепидемичните мерки. Тези мнения имат единствената цел да използват страховете на българските граждани. Всеки един човек в състояние на стрес понижават имунната си система. Такива информации излагат на риск българските граждани“, подчерта министър Ангелов.

„Ваксината срещу COVID-19 ще бъде безплатна, безвредна и доброволна за българските граждани“, подчерта проф. Ангелов. Той добави, че тези ваксини няма да бъдат включвани в имунизационния календар на страната.