Топлото време продължава да ни радва през април. Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) най-топло днес е било в Силистра. Там термометрите са отчели 33 градуса. 

В Плевен и Кнежа е подобрен температурен рекорд за горещо време на 15 април, съобщи Димитър Александров, метеоролог в плевенския филиал на НИМХ.

В 14:00 часа измерената в Плевен температура е била 31 градуса, а в Кнежа 31,7 градуса. И в двата града е подобрена рекордната температура от 27,8 градуса за 15 април, отчетена през 1950 г. в Кнежа и през 1961 г. в Плевен, показва справката на плевенските метеоролози.

Утре вече не се очакват толкова високи температури, допълни Александров.

Температурен рекорд от 31,6 градуса е отчетен и в Търговище. Максималната измерена температура досега е била 25,8 градуса, регистрирана през 2000 г., каза ръководителят на Метеорологичната обсерватория в областния град Красимира Стойчева.

В късния следобед ще се заоблачи и през нощта срещу сряда на места, главно в западната половина от региона ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук