Жестока измама е тръгнала с един от най-големите туроператори в България. За това сигнализира самата турагенция, която предупреждава пътниците, които им се доверяват, да не вярвам на схемата. 

На страницата на "Рапсоди Травел" в социалната мрежа се появи стори, което е снимка от чат. В него се вижда, че акаунт, с името на туроператора, явно пише на техни клиенти и ги кара да следват определени стъпки, защото са имали щастието да спечелят награда. 

Да, ама не. Оказва се, че акаунтът е фалшив, а туроператорът предупреждава всички да не вярват на подобни съобщения, разпространявани из мрежата. 

Преди дни пък стана ясно, че туроператор опитва да мами българите и им предлага почивки, без да има реално разрешително от Министерството на туризма за дейността си. 

Туроператор без лиценз за провеждане на организирани пътувания продава ваканции на цени за над 1000 лева.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) завиха, че е извършена проверка на „Лъкшъри холидейс“, при която е установено, че работи без регистрация като туроператор и е издадена заповед за прекратяване на дейността.

Според българското законодателство обаче дружеството има 14-дневен срок за обжалване на заповедта, който се очаква да изтече на 22 септември, уточниха от комисията.

Цени

Дружеството организира пътувания за Дубай, Сейшелите, дори и за Лапландия около Нова година. Цените са от 1000 лева и нагоре на човек, като най-скъпата е до Рио де Жанейро - там цената е 4444 лева на човек за 9 дни.

На сайта на туроператора е записано, че е има лиценз от Министерството на туризма, но такъв не фигурира в регистъра на фирмите, извършващи дейност на институцията.

От министерството са давали съвети към потребителите многократно, преди да се резервира почивка, да се прави справка в регистъра дали съответното дружество е регистрирано и има валидна застраховка, която покрива платените суми при евентуален фалит на компанията.

Агенция БЛИЦ също призовава хората да са по-мнителни и да не бързат да споделят личните си данни в мрежата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук