Напрежение във Враца след два тежки инцидента в условия на извънредна ситуация. 80-годишна жена е в болница след нападение в дома ѝ. Друга жена също е в хоспитализирана след масов бой между съседи, предава bTV.


Инцидентът е записан на видео, а хората в района излязоха на спонтанен протест.

До конфликта се стига след години на напрежение между две врачански семейства. Един от потърпевшите – Лъчезар заяви, че постоянно има заплахи не само към неговото семейство. До ескалация на напрежението се стига след забележка да не се влиза в личния им имот.

„В момента сме под карантина, има пандемия, а баща ми е нападнат в двора на собствения ни имот. Тези наематели са предупреждавани в продължение на години. Има жалби към всички институции в този град“, добави мъжът.

Според други жители на квартала агресивните им съседи са направили нерегламентирано сметище в съседен двор. Скандалите са се превърнали в обичайна гледка. Един от пострадалите при побоя мъж се възстановява. Хората настояват институциите да вземат мерки и да проверят агресивните им съседи.

„Това положение е нетърпимо, видя се, че тази група от хора не може да се социализира, търпението ни се изчерпа. Искаме да живеем спокойно и щастливо, както преди тяхното появяване“, каза друг съсед.