Пролетно време с максимални температури до 18-19 градуса ни очаква през последната седмица на февруари. В сряда е възможно на места живакът да чукне и 20 градуса, пише в. „Телеграф”.

По-значително застудяване пък ще настъпи в самия край на месеца – на 29-29 февруари, когато има вероятност да изпратим Малък Сечко и със сняг.
 
Преди това обаче отново ни очаква по-топло от обичайното за този период на годината време, на каквито станахме свидетели през почти цялата зима.

През януари средната температура беше с 1,4 градуса по-висока в сравнение със същия месец на миналата година.

Новото затопляне ще започне още в неделя, когато температурите ще се повишат със 7-8 градуса и максималните ще достигнат 17-18 градуса. 

В неделя вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и дневните температури бързо ще се повишат - максималните ще са между 12 и 17 градуса, по Черноморието - до 10. Облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево. Към вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. 

През новата седмица времето ще бъде динамично и с температури по-високи от обичайните. В началото на следващата седмица температурите леко ще се понижат, но времето ще се задържи топло за сезона и без валежи. В сряда живакът отново ще тръгне нагоре вследствие на южния вятър и на места ще достигне пролетните стойности от 18-19 градуса.

Влошаване на времето ни очаква към края на работната седмица. В четвъртък на много места ще вали дъжд, а температурите ще се понижат. По-значително обаче ще е застудяването в нощта срещу петък, когато в някои райони валежите от дъжд ще преминат в сняг дни преди идването на Баба Марта.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната