Хоакин Финикс се е подготвял за ролята на Жокера в столичния квартал „Люлин“ – такава паралелна реалност изградиха фенове на звездата в социалните мрежи.

Публикация, която обиколи вече десетки групи във Фейсбук и набра голяма популярност, праща носителят на „Оскар“ именно за „Жокера“ в петата част на квартала, където работата в хипермаркет се оказала особено каляваща за психологичните метаморфози на големия екран, съобщава "Монитор". 

Ето и какво гласи целият текст на поста:

За да се подготви за ролята си в Жокера на психически нестабилен и страдащ от маниакална депресия човек, Хоакин Финикс пристига в България и живее един месец под наем в Люлин 5. Актьорът започва работа в кварталния Лидл, където всеки ден с часове крещи на хората да не пипат хляба с ръце и да използват новото мобилно приложение.

Пътува с 310 и веднъж е пребит от двама шестокласници, след като им прави забележка да спрат да пускат музика от телефоните си. За да подобри актьорските си умения гледа всеки ден Съдби на кръстопът и Съдебен спор. Финикс печели с лекота Оскар и в речта си при награждаването благодари на жителите на Люлин, Преслава и Криско.