154 ден на антиправителствени протести в София. За 12-ти път се проведе и инициативата "Правосъдие за всеки". От Орловград се обърнаха с въпроси към Отровното трио. Те от своя страна отговаряха на граждани онлайн във Facebook, предава bgonair.bg

Протестиращите от Орловград упрекнаха Отровното трио, че не ги допускат да им зададат въпроси в онлайн разговора, който водеха с граждани. 

"Лично аз, просто са ме блокирали и не мога да влезна да задам въпроси", каза Петър Недевски, протестиращ. 

След разделянето на протеста, отношенията между протестиращите от Орловград и Отровното трио се обтегнаха. 

"Как така те еднолично решиха, че протестите приключват? Това е първият и основен въпрос. Съгласуваха ли го с някой или просто сами решиха, че така трябва да продължи", попита той. 

 "Променихме формата на протестите, защото този инструмент в този му вид се изчерпа. Той постигна неща, които не сме си мечтали дори. Дойде време да променим протестите и затова не се налага да се допитваме до никого. Никой не е спрян, напротив, ние всеки ден насърчаваме всеки един да протестира както намери за добре", посочи  адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. 

"Искам да кажат политически ли бяха натиснати та да напуснат протестите, те ли направиха протестите с цел да влязат в политиката?", попита протестиращият Росен Петков.

"Не се подготвяме и не правим партия, но както виждате правим граждански комитети в цялата страна, тоест ще присъединим тези хора, които вярват на Отровното трио и гражданите. Те са се борили през всички тези дни и имат желание за промяна на системата, за да се променят нещата в България", отвърна Арман Бабикян от Отровното трио.  

"Има ли останали средства от тези пари, които бяха набирани по сметките за протеста и ако има, те ползват ли се за партийна кампания? Нормално е, логично е и справедливо тези средства да бъдат предоставени на протестиращите хора", каза Тодор Стоянов, протестиращ.

"Приключваме с даренията, закриваме сметката – останалите пари даряваме на Центъра за детска онкохематология към ИСУЛ и започваме да събираме пари конкретно за политически проект и участие в изборите", каза още  Хаджигенов. 

Докато тази дискусия вървеше, пред Съдебната палата за 12-ти път се събраха от "Правосъдие за всеки" като отново поискаха ставките на Висшия съдебен съвет, както и радикални промени в съдебната система.