89-годишен старец, напуснал дома си своеволно, беше открит мъртъв до релсите между гарите на шуменското село Хан Крум и Търговище. След 8 часа в понеделник на мястото бил извикан полицейски екип и той установил, че Мехмед Шакир е ударен, имал травма по главата и бил потрошен, пише "Труд".

Започнал безрезултатен оглед на локомотиви, но по тях не била намерена следа от кръв. Когато била извикана товарна машина дрезина да помогне за превоза на тялото, се оказало, че дядото е станал нейна жертва. На мястото на произшествието имало счупени стъкла, а потърсената за съдействие платформа била със счупен ляв фар.

Най-вероятно произшествието е възникнало към 5 часа призори в условията на гъста мъгла и шофьорът, който е управлявал дрезината, не е видял и усетил нищо.

Продължава изясняване на инцидента, съобщават от полицията в Шумен. Образувано е досъдебно производство. Мехмед Шакир страдал от деменция, често напускал дома си и близките му го обявявали за издирване.

Последно в началото на септември полицаи го открили край с. Осмар обезводнен и го предали на роднините му. Сега пак бил напуснал къщата си, без да го забележат. Дядото е бивш пастир.