Споделяли са хора с мен, че има пуснати кучета, които не се гледат както трябва. Правил съм остри забележки, след което са били прибирани, но после пак са пуснати. Това каза по Нова телевизия кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев. Той призна също, че разкъсаната жена от глутница кучета вчера също му е подавала сигнал.

Байчев се оправда, че не може да действа на своя глава, защото е кмет само на населено място, а не на общината. Репортер на Нова телевизия пък заяви, че общинският кмет на Горна Оряховица се е свързал с него за да каже, че и той е с вързани ръце да се справи с кучетата.

Водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Мира Иванова и Виктор Николаев поискаха за разберат защо ситуацията е такава, но отговорът беше, че кметовете нямат правомощия, а пък имало зоополиция.

“Е, за какво са ни тогава кметове? Ако не могат да ни предпазят от изяждане от кучета. Каква по-важна работа може да има кметът на Долна Оряховица, и на Горна Оряховица, и на Велико Търново, и на София, от тази да не бъдат изяждани жителите на населеното място?", кипна Николаев. 

Иванова пък поиска да разбере в чии ръце все пак са правомощията по този проблем. 

От включването на живо се разбра, че има задържан за ужасния случай с разкъсаната санитарка. Той обаче не е собственика на имота, а човекът, който е гледал кучетата. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук