Жилищен блок в столичния квартал Гео Милев си има нов обитател. Змия беше открита в общите части на кооперацията. Вече денонощие институциите отказват да отговорят на сигналите за помощ. След като хората се чудеха какво да правят със змията, смелчаци я заловиха и сега я държат в кашон в мазето, съобщава БНТ.

Снощи живеещите в блока намират навита змия на парапета между етажите.

Двама съседи успяват да хванат змията и да я приберат в кашон. Веднага се обаждат на професионалния домоуправител, който се грижи за входа.

Александър разказва, че вероятно змията е влязла във входа докато вратата е била отворена заради почистване. Домоуправителят вече денонощие прави отчаяни опити да се свърже с институция, която да я прибере. Звънял е на 112, Столична община, Гражданска защита, включително и неправителствени екоорганизации.

И какъв е отговорът на всички?

"Че не е тяхна работа."

"Надяваме се някой да дойде да поеме отговорност за това животно. Да го прибере или изнесе."

До момента единствено от Столичния зоопарк са проявили желание да се погрижат, но само при условие, че някой им донесе змията. Доброволци от входа обаче засега не се намират. Затова влечугото е прибрано в кашон в мазето, запечатан с тиксо. Някои от живеещите в блока разбраха едва днес, че във входа има неканен гост.

Каква ще бъде съдбата на змията остава неясно. Засега единственото решение на домоуправителя и хората от входа е тя да остане, затворена в кашон.