Разплаках се неудържимо, когато купиха Нова телевизия, заявява в интервю за в. "24 часа" директорът на телевизията Силвия Зурлева относно продажбата на Нова на скандинавската компания MTG.
Според нея телевизията макар и много успешна е била продадена, защото пазарът се развива много динамично, конкуренцията става все по-сериозна. Този продукт се развива и в един момент достига пиковата си цена, пояснява Зурлева. Според нея переспективите пред Нова телевизия са много добри, тъй като MTG има 50% от каналите "Диема" и музикалната ММ. В отговор на въпрос тя казва, че няма основание някой в телевизията да се притеснява , че ще има промени в мениджмънта. Никой не уволнява кадърни хора по света и самата покупко - продажба няма отношение към екипа на телевизията, твърди Зурлева.
"Романтичната част от историята на телевизиите приключва. Големите компании имат изключително строги правила за всяко нещо, дори и за купуването на грим. Едно от предизвикателствата пред новите компании ще е изграждането на кадри на много високо ниво. Не подценявам изобщо българските журналисти, но все още нямаме българските Лари Кинг или Опра Уинфри. Те трябва да бъдат създадени, не могат да се внесат отвън", заявява още Зурлева. /БЛИЦ