Ако кажа, че не се притесних, ще излъжа. Това коментира в кулоарите на Народното събрание (НС) шефката на парламента Ива Митева, след като по-рано стана ясно, че срещу нея има заплахи за убийството й.

Тя обаче поясни, че това се е случило точно в момента, когато в НС имало силни спорове за НСО. Предупредила я е личната й охрана, уточнява "Монитор".

Извикала веднага началника на НСО, който доста объркано обяснил, че сигналът е пристигнал в 11.40 часа в НСО, не е проверен и дошъл от МВР. Звъннали на МВР - министъра Бойко Рашков, който на свой ред им обяснил, че сигналът е от правосъдното министерство. В него се твърдяло, че ще бъде убита.

БЛИЦ припомня, че коментар по темата направи и главният прокурор Иван Гешев.

Личната й охрана и заявила, че става дума за лица на име Радостина Цветкова, която тя не познава. След това шефът на НСО пък й казал име на друго лице - Габриела.

"Информацията нещо не съвпада, но е тъжно. Смятам, че е много тъжно", каза Митева. И добави: "Представете си аз да съм най-заплашения човек в страната, дори преди премиер, президент. И то точно на днешния днес, когато става дума за закон, касаеш висшите длъжности, а представете си, когато разглеждаме другите закони, касаещи целия български народ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!