Кандидатът на ГЕРБ Павлин Белчев печели на втория тур за избор на кмет на Баните, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Победителят на частичните избори за кмет на община Баните е син на досегашния кмет Милен Белчев, който почина през ноември след боледуване от коронавирус.

Павлин Белчев е с първи резултат от балотажа с 69.16 процента /1772 гласа/. За достигналия до втори тур кандидат на ДПС Ферад Емин са гласували 780 избиратели /30.14 процента/. Оповестените от ОИК данни са междинни резултати на база 100 процента обработени протоколи.

Изборният ден приключи при 71 на сто избирателна активност, без жалби и сигнали за нарушения.

В плевенското село Стежерово за кмет на кметството е избран Диан Димитров, кандидат на ПП БЗНС. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Левски Надя Георгиева.

За Димитров са гласували 129 избиратели. Вторият участник в балотажа - Пепа Костова, кандидат на Коалиция "БСП за България", има подкрепа от 99 гласа.
Избирателната активност е 66.2 на сто.

Малко след 18.00 часа в Общинската избирателна комисия е получена жалба със сигнал за нарушение. Извършена е веднага проверка на място в избирателната секция и проблемът е отстранен, уточни Георгиева. Като цяло изборният ден е протекъл спокойно.

На балотажа в плевенското село Славовица е избрана за кмет на кметството Галя Игнатова. Това съобщи за БТА Йорданка Илиева - председател на Общинската избирателна комисия в Долна Митрополия.

Игнатова, издигната от ПП Движение България на гражданите, е получила подкрепа от 169 избиратели.

За другия кандидат - Георги Васков, издигнат от ПП ГЕРБ, са гласували 155 от избирателите.

Избирателната активност е била 74.5 на сто. Вторият тур на изборите в селото е протекъл спокойно, без сигнали за сериозни нарушения, уточни Илиева.