Важното е на министерските постове да са най-подготвените хора, които да вършат работа. Могат да се коментират три варианта за ротацията – да се смени само министър-председателят, някои от министрите или целият кабинет.

Това заяви председателят на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Румен Христов пред БНТ.

Той заяви, че СДС смята, че има министри, които не се справят добре и трябва да се подменят, но отказа да ги назове.

„Ако в тези министерства влязат хора с по-добра визия, това ще е добре за страната. Няма да е зле да има обновяване на кабинета. Ще търсим съгласие – това е най-важното“, подчерта Христов.

„Много е трудно да отговаряш за себе си. Ако кажеш, че не искаш, значи нямаш амбиции, ако кажеш „да“ – се натискаш. Ротацията е договорена, но се обсъждат различни варианти. Идеята беше, че хора с нова аура ще управляват.

Това, което е започнато е много важно. Всички подводни камъни трябва да се изчистят. Добрата работа в МВнР трябва да продължи“, смята председателят на СДС.

За срещата между Бойко Борисов и Кирил Петков каза: „Това са нормални срещи. Ние сме по цял ден в парламента. Не могат да се водят разговори в пленарна зала, за да не пречиш на колегите си“.

„Оценката на министрите започна, тя е напреднала. Нормалната практика е след това да се обсъди в партиите и след това в пленарните групи.

ДПС беше много полезно и търсено, когато правехме к промени. Предстои избори на регулаторни смени, тогава пак ще бъдат необходими. Те ясно заявиха, че не желаят да участва в управлението. Те са коректен партньор“, каза още Христов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук