Недопустимо е мотивите за оставката на ген. Румен Радев да са политически. Това заяви адмирал Пламен Манушев, народен представител от ГЕРБ и бивш командващ Военноморските сили, във връзка с решението на командира на ВВС да напусне поста.
Манушев допълни, че е съмнително, че оставката на ген. Радев идва в момента, когато от БСП обявиха, че той е един от възможните кандидати за президент, излъчени от партията, съобщи „Фокус”.
 
„Много са координирани действията на ген. Радев с тези на БСП. Радвам, че от Българската социалистическа партия оценяват високо българските офицери и генерали, но не приемам политическите партии да си търсят кандидати по този начин“, коментира адмирал Манушев. Той обясни, че един действащ генерал може да е кандидат за президентския или вицепрезидентския пост, но само ако е независим.

„Явно тук има много топла и тясна връзка между БСП и ген. Радев. Това се вижда от всичко, което става“, посочи адмиралът. Той заяви, че е недопустимо действията на един генерал да бъдат съгласувани с която и да е политическа сила.
 
„Българската армия, българските офицери и генерали поеха ангажимент още 90-те години, тези, които смятат да служат за България, да останат в армията, а тези, които смятат да останат верни на партията, да напуснат армията“, каза още депутатът.

Адмирал Пламен Манушев добави, че оставката на ген. Румен Радев от 2015, която в последствие той оттегли, е съвпаднала с декларация на БСП за оставката на министъра на отбраната.