Това, което усещаме с колегите от ПП и ДБ е, че Парламентът започна с два фалстарта и сега ще се опитаме да рестартираме. Много време отделихме за изборния кодекс. Аз уважавам личността на проф. Габровски, но кабинетът му нито беше експертен, нито беше независим.

Това коментира пред bTV бившият министър на образованието и номиниран за министър-председател от ПП акад. Николай Денков.

"Нормално е 1-вата дискусия да бъде не за личности, а за политики. Ние трябва да видим кои са темите и точките, с които всички сме съгласни и да се обединим около тях", каза той.

"Ние трябва да имаме и експерти и политически ангажирани лица, за които партиите да носят отговорност", категоричен е Денков.

"За сега разговорите ни с ДБ са много успешни. Важно е правилно да поставим фазите. Днес изпратих покани до всички партии, за да видим кои са общите ни цели, как можем да ги изпълним. Със сигурност очаквам професионалисти, експерти с политически профил, които да участват в Правителството. Аз очаквам Асен Василев да се появи в кабинета, но това зависи от него. Същото се отнася и за Кирил Петков", каза кандидатът за премиер.

"1-во ще говорим за политики и после как ще бъде получена подкрепа. Ще видим освен ДБ можем да се срещнем и с други партии, това ще се разбере в хода на разговорите.", коментира той.

"Моите очаквания са, че ако се види, че вървим в правилната посока, ще имаме време. Аз се стремя да съм реалист. Шансът да съставим кабинет е малък, но трябва да направим всичко възможно да го реализираме. Днес се пошегувах с Василев, че пренасяме МОЛ-а в НС.", каза Денков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук