Активистът, предложил Доган за Нобелова награда: Пеевски направи за Кърджали за 6 месеца 10 пъти повече, отколкото Хасан Азис за 20 г.

Всички наболели проблеми, които гражданите на града изтъкваха десетилетия наред, видимо почнаха да намират своето разрешение, заяви филологът Еркан Хаджимустафа

Филологът Еркан Хаджимустафа, който беше ключовите фигури на Младежко ДПС в Кърджали, и който на 8 декември 2001 година, като председател на Студентския съвет на Учителския институт в Кърджали, предложи Доган за Нобелова награда за мир, коментира пред 24rodopi.com скандалите в ДПС, провокирани от Рамадан Аталай, и странните изяви на Хасан Азис „да се върне на бял кон“:

„Пеевски направи за Кърджали за 6 месеца 10 пъти повече, отколкото послушните на Доган за 34 години и Хасан Азис за 20 години!

Всички наболели проблеми, които гражданите на града изтъкваха десетилетия наред, видимо почнаха да намират своето разрешение.

Кърджали още в първите месеци на управлението на Ерол Мюмюн стана град -строителна площадка, въпреки десетките милиони борчове, натрупани от Хасан Азис. Улиците и пътищата от четвърт вече бяха като лунни кратери.

Вече има асфалт, полага се още. Има светлини, има камери и тоалетни по парковете, има пейки, кошчета. Има осезаемо по-чист град.

Спортните площадки за младежите вече се строят, приютът за кучетата се изгражда. Инвестициите и реализиращите  се проекти в града са неизброими. Всеки човек от 7 до 77 години това го вижда.

Само за този период бяха инвестирани 100 милиона лева!“.