В правителството, назначено от Румен Радев, се вижда един нюанс – БСП, „Демократична България“ (ДБ) и хората на Мая Манолова, правият едни смени и назначения. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV Александър Иванов от ГЕРБ.

„Има трима министри, които пряко се свързват с „Демократична България“ – на икономиката, на финансите и на здравеопазването“, добави той.

„В списъка на областните управители имаше хора на Мая Манолова“, посочи още Иванов.

Според него тази коалиция, която е сформирана в народното събрание, не си е направила правителство, защото по думите му няма да изглежда добре пред избирателите на „Демократична България“ – да се управлява в съюз с БСП.

„Избра да се отиде на предсрочни избори и да се правят кадрови промени със служебен кабинет“, отбеляза Александър Иванов.

„Ако на изборите се повторят същите резултати като предишните, коалицията си я имаше и в стария парламент, защо не си направиха правителство“, запита представителят на ГЕРБ.

„Сега се формират секционните избирателни комисии, всяко политическа сила има представители в тях. До нас достига информация, че „Има такъв народ“ предоставят местата си в много райони – в Пазарджик, Хасково, Кърджали“, твърди Александър Иванов.