В неделя БСП представи нова програма за бъдещето на страната, която социалистите нарекоха „Визия за България”. Според тях това не е алтернатива на ГЕРБ, а на системата. Корнелия Нинова обясни, че новата визия е провокирана от диагнозата на един учен от БАН, че България е в клинична демографска смърт. Социалистите обсъдиха идеите за развитие на страната в четири приоритетни сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование.

„Корнелия Нинова постави въпроса за еврото на обсъждане в БСП с цел да се започне този разговор. Идеите ни в документа подлежат на дискусия и ще обикаляме страната, за да се срещнем с организации. Няма как да си затворим очите, че в България има много хора, които поставят под въпрос полезността на това действие. Искаме да чуем какво мислят хората”, обясни в „Здравей, България” Александър Симов от БСП.

Относно предложението за безплатни детски градини, той поясни, че става въпрос за политическа воля за промяна, а не да се вземат пари от една сфера и да се дадат в друга.

„Става въпрос за цялостна реорганизация на държавата. Не е разговор за пари, а за реална и конкретна политика. Разговорът за пари ще излезе на дневен ред, но когато започнат да се правят тези мерки”, каза още депутатът от БСП.