Не мисля, че някоя от партиите иска да прави правителство в момента. Те ще оставят Румен Радев да вади кестените от огъна и после ще го обвинят, че преяжда с власт. Т.е. имаме много гадна ситуация на фона на много гадната ситуация навън - война, инфлация, може би дори предстояща рецесия. 

Това коментира пред Нова тв Първан Симеонов. 

Същевременно имаме гласоподаватели, които не искат да гласуват и политици, които не искат да управляват. Сега партиите играят тази игра кой да излезе най-малко виновен за нови избори. Пък ако направят правителство - ок, но много трудно ми се струва, че ще стане, посочи той.

ПП да, те трябва да откажат на ГЕРБ. То е добре, че не се разпаднаха, а се запазиха и имат възможността да бъдат автентичен полюс в българското общество, те са напипали много автентичен сегмент, сега могат да гледат сеира на Борисов и на едни следващи избори биха могли да вземат повече гласове и да бъдат в по-силна позиция. Но тук има едно голямо "но".

И то е дали пък българите няма да накажат едно такова поведение. Защото ако българите видят в ПП пречка за съставяне на правителство, това ще бъде наказано, коментира той.

И припомни, че според проучванията хората всъщност искат да има правителство. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук