"Има голяма разлика между старите и нови революционни партии. Старите влизаха в рамките на демократичните навици, придобити от това, че трябва да се говори. Представители на БСП и ГЕРБ се опитаха да намерят допирни. Останалите остават да са на старата парадигма - срещу ГЕРБ". Това заяви политическият психолог проф.  Антоанета Христова в ефира на bTV по повод политическата обстановка в страната.

"Никой от новите партии не се опитаха да отговорят на своите избиратели и да се опитат да направят правителство. Всички малки, които не са спечелили, срещу спечелилия. Вероятно е да се случи още по-голямо раздробяване, по-голямо събиране около по-малки партии, които дори не са в парламента. В началото на всяка кампания всеки се бие в гърдите, а накрая остават изненадани - първите са последни, последните са първи", коментира тя изборните резултати. 

"Нищо съществено не може да се свърже в този период. По отношение на Изборния кодекс трябваше да има промени в избирателния процес на България. Що се отнася до деленето на стари и нови партии, от няколко години има анти ГЕРБ общество. Хората не могат да артикулират кой точно искат да смени ГЕРБ и се разпръснаха гласовете и затова те останаха. Не може да се каже какви промени ще настъпят след 2 месеца. Анти ГЕРБ вотът ще продължи и ще доведе до ново мнозинство, което може да доведе до съставяне на правителство", казва от своя страна Юрий Асланов.

Те коментираха и скандалът на комисията за разследване на управлението на ГЕРБ и свидетелят, които се появи със сигнали срещу Борисов.

Крясъци и обвинения! Манолова, Манев, Аврамова и Биков се изпокараха на ревизията на Борисов 3

"Ако има нещо такова толкова години, трябвало е този човек да даде нещата там, където трябва - прокуратура, ДАНС и т.н. Изглежда ми като сценарий. Съвпада с други модели, костинбродския. Вербалното му поведение предизвиква въпроси, личи си, че е подготвил думите си предварително. Единствената хипотеза е, че има сценарий", казва Антоанета Христова по повод скандалните обвинения на Светослав Илчовски срещу ГЕРБ

"Напоследък, често чувам да се употребяват различни думи, като цирк и анархия за парламента. Първото, което си помислих, е, че са променили дефиницията и отворих един учебник да проверя. Не мога да коментирам комисията, явно искат да дадат гласност на някои неща. Ако има факти, които могат да бъдат доказани, тези обвинения са сериозни. Не вярвам нищо да се случи, освен да се привлече общественото внимание", е мнението пък на Юрий Асланов.