Това, което знаем е, че не достигнаха няколко депутата, за да се намери достатъчна подкрепа. Според мен коалицията се развали по причина на това, че нямаше ясно обединение на цели и каузи. Случи се, че в това споразумение има двойни агенти, които играят за друг тип каузи. Това каза пред bTV Андрей Гюров – председателя на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ (ПП).

„Нас изборите не ни притесняват. Последните социологически данни показват, че подкрепата за ПП в момента е във възходящ тренд. Друг е въпросът дали това е най-държавническото решение“, посочи той.

"Ако има нещо хубаво в тази политическа криза, това е, че маските паднаха. Тези хора ще трябва да отговарят пред своите избиратели", заяви Гюров. 

"Ние не можем да говорим със Слави Трифонов, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Ние вярваме, че дори и в този парламент има достатъчно независими хора", добави той. Гюров разкри, че с Ива Митева от ИТН разговаря постоянно, дори и днес в парламента върху законодателни въпроси. "Аз не изключвам, че може да се проведат интересни дискусии, които да намерят решение на тази криза", намекна той. 

По въпроса за отношенията с президента Румен Радев Гюров каза, че войната в Украйна е показала, че ПП и Радев са на коренно различни позиции относно външната политика. Едно нещо, което ни обединява с президентската институция, е че не се държим отговорно към държавата и към нещата, които трябва да се случат", каза депутатът.

Гюров призна, че най-много ще съжалява за неосъществените планове относно КПКОНПИ и посочи, че това остава основен приоритет за ПП.