Богатите хора нямат място в политиката, смятат социологът Андрей Райчев и бившият председател на комисията по досиетата Методи Андреев.
На този етап не е редно много богатите хора да се занимават с политика, защото всички твърдения, които се натрупаха през последните 20 години, че бизнесът е правен неясно, се отразяват на хората, каза Методи Андреев по бТВ тази сутрин. Според него българските олигарси не са като осланилите, защото винаги са близо партията, която управлява. Единствено тези, които са до ДПС са намерили правилния път, защото Ахмед Доган винаги и във властта, коментира той.
Андрей Райчев смята, че в България все още няма олигархия, защото тя предполага сливане на властта с парите и медиите. Олигархията е тежка болест на обществото, ние сме болни от корупция, а мафията и олигархията много трудно се лекуват, ако въобще може да се случи това, каза той. Според него обаче заможните хората нямат място в политиката, където трябва се гласува за тях. Хората не обичат богатите и всички са на мнение, че парите им са нелегитимни, аргументира се той. Методи Андреев също изрази позиция, че много богатите хора са натрупали състояние по неясен път. Те упорито отказват да отговорят на въпроса как са спечели първия си милион, добави той.
Социологът отбеляза още, че според него няма анти ДПС сценарий, въпреки атаките срещу партията през последните седмици. /БЛИЦ