Актьорът Андрей Слабаков и бригадният генерал Димитър Шивиков ще бъдат част от листата на ВМРО за европейските избори, съобщи депутатът Искрен Веселинов пред Bulgaria ON AIR.

В „Обединените патриоти“ има конфликт от края на миналата година, когато Валери Симеонов и Волен Сидеров си искаха оставките. Ние предпочетохме да не си партнираме с нито една от двете партии за евроизборите. Вкарването на Ангел Джамбазки в европейския парламент ще означава, че нашите партньори не са оценили правилно ситуацията. Трябва да се застава зад личност, а не зад партия. ВМРО ще продължи да търси единството в патриотичното пространство. Листата ни не е партийна, а обществена. Там са актьорът Андрей Слабаков и генерал Шивиков“, обясни в интервю Веселинов.

Заместник-председателят на ВМРО говори и за парите на партиите, които през следващата година парите ще намалеят. Това от своя страна може да доведе до изчезването на по-дребните формации.

Според Искрен Веселинов проблемът не е, че партиите получават субсидии, а че някои формации взимат огромни суми, които не могат да изхарчат. Депутатът от „Обединени патриоти“ засегна и етническото напрежение у нас, като заяви, че държавата трябва да вземе мерки.

„Проблемът не е, че партиите получават пари, а че някои партии получават огромни суми, които не могат да изхарчат. Ние сме предлагали да се субсидират конкретни дейности. Всяка партия преминала 1% получава финансиране. Може да се говори за вдигане на този процент, но до такъв дебат не се стигна. Етническата толерантност се крепи на чувството за справедливост и равенство, а от години то намалява. За туширането на етническото напрежение е нужна държавна политика. Всичко, което сме предложили като мерки, е внесено в Народното събрание, но чака своя ред“, каза в „България сутрин“ Веселинов.