Неотложни международни дела спряха пътя на външния министър Николай Милков към парламента. По настояване на лидера на Възраждане той трябваше бъде изслушан на извънредно заседание на Народното събрание.

Повод за това е агресията срещу Христиан Пендиков в Република Северна Македония.Секретарят на българския културен център в Охрид беше пребит на 19 януари. А сега е във ВМА на лечение, след като претърпя операция на челюста, която бе счупена на три места.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова уточни, че изслушването не се отлага, а това ще стане в редовно заседание, когато външният министър ще даде подробности за побоя и последиците върху Христиан Пендиков.

Оперираха челюстта на пребития в Охрид Християн във ВМА ВИДЕО

Това стана повод при първото заседание на външните министри на Европейския съюз в Брюксел първият ни дипломат да поиска солидарност със София във връзка с напрежението със Северна Македония и натиска върху българската общност там.

Депутатите броят последните си дни - снимка за спомен и край

Като дипломатически ход от страна на България след побоя над младия мъж с българско самосъзнание, външното ни министерство извика за консултации посланика ни в Северна Македония Ангел Ангелов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук