Предполагам, че намеренията на премиера Борисов и ГЕРБ за нова Констицуия са сериозни, щом са обявени. Ние от ВМРО ще подкрепим нова Конституция, ако бъдат подкрепени нашите предложения за конституционни промени. Не поставяме ултиматуми, но няма и как да подпишем празен чек. Това сподели в студиото на "Тази сутрин" в ефира на bTV евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Не е толкова важна бройката на народните представители в парламента. Важното е как ще продължат да се избират те, ето защо трябва да се въведе задължително гласуване и образователен ценз.

Защото ако не можете да четете пишете, как ще разберете какво ви предлага дадена партия?! Трябва да има някаква квалификация все пак. За да може един човек да осъществява своето право, той трябва да е образован и да знае как да гласува", коментира евродепутатът.

Той добави, че наборната военна служба също трябва да се върне, тъй като по този начин "младите мъже и жени ще придобият навици, които ще са полезни за цялото ни общество", пояснявайки, че подобни дебати се водят в много страни в Европа, обмислящи връщането на казармата.

Ангел Джамбазки посочи, че ВМРО е за насърчаване на отговорното и грамотно родителство, а не "онова в махалите" и подчерта, че еднополовите бракове не трябва да се узаконяват у нас.

България трябва да бъде единна и социално силна държава, както е в цяла Европа, допълни в заключение Джамбазки.