"Сърбите са абсолютни самохвалковци. Много вицове има за това, не си заслужава да се коментира. Другото са смешки и закачки". Така коментира в студиото на Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки думите на сръбския президент Александър Вучич, който заяви, че страната му вече е изпреварила по средна заплата България.

"Жизненият стандарт в България не е достатъчно висок, няма да го сравнявам с косовари, сърби или марсианци", добави Джамбазки.

По отношение на фалшивите новини, които се появяват в медийното пространство, политикът заяви:

"Антидържавните конспирации трябва да бъдат проверени. В България самолети с 300 човека рядко кацат. На военно летище такъв самолет не може да кацне, това е пълна лъжа. 

Тези фалшиви новини не се самозараждат. Вижте кои групи хора ги разпространяват. В Шарково имаше хора, които не различават коза от котка, но се хвърлят агресивно и предизвикателно към полицейските служителки. Виждал съм много хора, които са ваши и мои познати и разпространяват фалшиви новини".

"Не мога да кажа как ще се явим по отделно на избори, не мога да гадая. Ефектът от обединението е много по-голям. Между нас често има емоция и непремерени думи. Това оставя лошо впечатление в хората, няма съмнение, но факт е, че обединението постига своите резултати и цели", добави още Ангел Джамбазки.