Парламентът прие проект на решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства около предоставянето и придобиването на права на концесия за добив на въглища от Бобовдолския въглищен басейн, участък Бабино за периода от 2005 г. до края на месец септември 2016 година, предаде „Фокус“.
 „За“ 118 гласуваха народни представители, а 1 народен представител гласува с „въздържал се“. Председател на комисията ще бъде Делян Добрев, зам.-председатели ще бъдат Жельо Бойчев и Николай Александров. Комисията се състои от 20 народни представители от всички парламентарни групи, като броят им се определя на пропорционален принцип. От ПГ на ГЕРБ членове на комисията са - Кирил Калфин, Александър Ненков, Станислав Иванов, Валентин Николов, Светла Ангелова, Методи Андреев.

От БСП избраните членове са Таско Ерменков и Драгомир Стойнев. От ДПС - Ахмед Ахмедов, Рамадан Аталай, Митхат Метин, от АБВ - Лъчезар Никифоров, от Патриотичния фронт - Атанас Стоянов и Петър Петров. От Реформаторския блок членове на комисията ще бъдат Никола Хаджийски и Валентин Павлов, а от „БДЦ-Народен съюз“- Георги Недев. Комисията е със срок на действие от 3 месеца. По време на дебатите по решението за създаване на комисията народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Жельо Бойчев посочи, че от БСП искат всички факти, данни и обстоятелства относно този случай да се сложат на масата и да излязат наяве. Според него през последните дни има лека спекулация с определени факти, които се изнасят и които се коментират, без да се разглежда целия случай, като в интерес на българските граждани е да излезе истината.

Александър Ненков от ГЕРБ заяви, че важното в случая с мини „Бобов дол“ е, че 35 млн. евро са отишли в нечии ръце, без държавата по никакъв начин да бъде облагодетелствана от това. По думите му чрез създаване на комисии трябва да се изкорени начинът на мислене, че всеки може да си прави, каквото пожелае и никой никога няма да му потърси отговорност.