Корнелия Нинова игра рисково с кандидатурата на ген. Румен Радев и спечели. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ кандидат-депутатът от БСП Антон Кутев, член на Националния съвет на партията.

Кутев коментира местата в листите.

"Левицата винаги е била справедлива към хората си. Няма значение дали сега ще бъдат някои хора депутати или не. Аз съм направил крачка назад, не водя листа, но имаме и други шансове в живота, ничий живот не зависи от това. И ако партията е решила, че така ще спечели, ние трябва да помогнем този път да се реализира. Ние сме длъжни да подкрепим Корнелия Нинова", каза той.

Според Антон Кутев Корнелия Нинова играе много рисково и тези рискови ходове печелят. Сега тя играе както в кампанията на ген. Радев, убеден е той.

"В момента тя върви по същия път, очевидно е много амбициозен човек и се надявам за нейния успех", продължи Кутев.

"Настоящата комбинация на Елена Йончева, проф. Иво Христов, Тома Томов е много добра. Благодарен съм им, че поеха да водят листа", изтъкна Кутев. И допълни, че всеки един от тях знае и недостатъците и минусите на БСП. "Дано БСП не ги разочарова, защото те, със своя авторитет, ще спомогнат за успеха на БСП", добави той.  

И обясни защо мисли така. "С БСП е рисково да се работи, това си е партия с много традиции - тя има инстинкти, които са трудни за разбиране от други хора."

Но подчерта: "Никога не сме били егоистична партия и никога не се е харесвало поставянето на личното пред общото."


Кутев, който има опита от предишни състави на Народното събрание, направи прогноза, че парламентите занапред ще са малотрайни, няма да има 4-годишни мандати.


"Няма никакъв смисъл някой да стига до властта, ако не е готов не просто да изпълнява обещанията си, а при ситуацията, в която се намираме трябва да си готов да променяш държавата, и то в много кратки срокове. Аз не вярвам, че има български политик, който да мисли, че в близките 10 години ще има правителство, което да изкара мандата си. Убеден съм, че парламентите ще бъдат доста малотрайни и няма да има 4-годишни мандати. Едно правителство има смисъл да дойде на власт, само ако е готово в първите 2-3 месеца да започне онези генерални промени, не казвам реформи. Онези големи промени, които обществото очаква. Ние сме ги набелязали ясно и сме единствените, които говорим за това, свързано с можем ли - дали са обещания или лъжи", бяха точнте думи на Антон Кутев.

Антон Кутев коментира и идеята дали наистина може да се направи безплатно здравеопазването за всички здравноосигурени, както го имаше в България преди 40-50 години. Той изрази увереност, че и сега държавата може да го направи. "Не знам дали може да го направи за 1-2 години или може би трябва по-дълъг период, за да бъде реализирано, но че крачките трябва да се започнат веднага - това е безспорно", каза още Кутев. 

Антон Кутев заяви още, че през последните 26 години левицата много пъти е променяла много коренно посоките и лицата, с които работи. По думите му, БСП е правила много големи промени в историята си. "Това не знам дали е историческа промяна, защото по-важното за мен не са лицата. Но по отношение на лицата, на хората, промяната е очевидна, тя е положителна и това се оценява", смята Антон Кутев.