Според арх. Румен Русев, "Младост" е с много добре изградена транспортна мрежа, но има един ключов недостатък – колите на градския транспорт не са екологично ориентирани.
 
"Аз държа "Младост" да бъде един от най-чистите квартали на София, с въздух, който ние и децата ни спокойно да дишаме”, каза кандидатът на "Атака" и досегашен изпълняващ длъжността районен кмет на квартала.
 
„Затова смятам, че е наложителна поетапната подмяна на автопарка на линиите с нови, при това еко автобуси. Това от една страна ще ограничи вредните газове, а от друга – повече хора ще са мотивирани да ползват хубав, нов и модерен градски транспорт. Така ще се ограничи автомобилният трафик.”
 
Според арх. Русев, има много начини за ограничаване на презастрояването на квартала – промени в подробните устройствени планове, преместването на изградени имоти в междублоковите пространства на други локации, строг контрол върху започнатите нови строежи.
 
„Ще спра презастрояването и безразборното изникване на сгради – това също отнема от чистотата и зеленината на Младост”.
 
Русев планира изграждането на цял нов парк и решаване на проблема с паркирането.
 
„Ще изградим нови паркинги върху терени, собственост на общината. Това ще облекчи значително трафика и ще даде повече въздух на "Младост"”, категоричен е Русев.