Министър на регионалното развитие и благоустройство в коалиционното правителство на Сергей Станишев Асен Гагаузов, зам.-министри и народни представители от Коалиция за България ще посетят Ловешка област на 11 март.
Целта на десанта на групата управленци е да се запознаят с проблемите на гражданите по места. Те ще бъдат придружавани от шефа на Областния съвет на БСП Евгени Узунов и от зам.-областния управител Илия Лилов, съобщиха днес от пресцентъра на партията в Ловеч.
В рамките на посещението ще бъдат направени срещи с областното ръководство на Национална агенция "Пътна инфраструктура", с представители на строителния бранш и с кметове на общини, подали проекти по Програма "Регионално развитие". От 16 ч в зала 109 на Дом "Преслав" министър Гагаузов, депутати и зам.-министри ще се срещнат с граждани и симпатизанти.
В Троян е предвидена среща с кмета на общината Минко Акимов, свързана с проблемите за обходния път, преминаващ през града.
В Тетевен зам.-министър Чавдар Георгиев и народният представител Донка Михайлова ще дискутират по проблемите за регионалното депо за твърди битови отпадъци.
Зам.-министърът Димитър Димитров и народният представител Йордан Петков ще се срещнат с кметовете на общините Луковит и Ябланица за набелязване на мерки за решаване на наболели проблеми.
Гергана Димитрова, БЛИЦ