"Звездите създават ситуации, а хората ги използват по един или друг начин. Датата около 3 август беше хубав период да се споразумеят за правителство, което да бъде по-силно.

Сега, гледайки как партиите използваха този период, пак мога да кажа, че всичко става супер несигурно, защото следващата седмица на 8 август има много взривно пълнолуние с Уран и там енергията става много нервна и много непредсказуема", посочи астрологът Мира Кунева в студиото на "България сутрин".

Според нея има опасност нещата да не станат. Следващият неспокоен период е в края на октомври и особено ноември, когато "което и да е правителство ще трябва много да внимава".

"Ситуацията е много неспокойна, не всичко е приключило. Октомври, особено ноември, а последните акорди неспокойствие ще са през април следващата година. Възможно е да гласуват правителство, но това правителство ще трябва да премине през големи трудности", смята астрологът.

Кунева е погледнала и наталната карта на Пламен Николов: "Зодия козирог, много работлив, много амбициозен и последователен човек; културен освен това. Човек с качества, най-вероятно може да взема и самостоятелни решения. Не е много агресивен".

Но в хороскопа му има и "много трудни влияния": "Когато започваш нещо толкова важно на много трудни влияния, или е възможно да не е за много дълго, или е възможно да е много трудно за тебе", изтъкна астрологът пред Bulgaria ON AIR.

Пълнолунието в Уран може да обърне всичко в последния момент, а политиците са изпуснали шанса за спокойно съставяне на нов кабинет.
"2021 г., въпреки всички турбуленции, е година на големи промени. По един или друг начин в края на 2022 г. и 2023 г. би трябвало да има съвсем друга ситуация в България, съвсем положителна", завърши Кунева.