На 13.11.2018 г. във вечерно развлекателно предаване в национален ефир бе разпространена абсолютно невярна информация, че „агитки на АТАКА хвърляли димки на протеста на майките на деца с увреждания”. Това е лъжа! Очевидно някой е подвел гостенката в предаването. Който е измислил тази лъжа и я разпространява, иска да внесе политическа интрига. А истината е, че АТАКА има ясна позиция, която многократно е изразявала - партията на Сидеров подкрепя исканията на родителите на деца с увреждания, се посочва в позиция на партията. 

От всички политически партии първата заявена публично позиция бе на народния представител от АТАКА Миглена Александрова в ефира на бтв. Александрова осъди изявленията на Валери Симеонов и поиска неговата оставка. Лидерът на АТАКА Волен Сидеров зае публично същата позиция. Очевидно някой е подвел с лъжи гостенката в предаването, която е представител на протестиращите майки.

ПП АТАКА остава твърдо в подкрепа на исканията на българските майки на деца с увреждания  и се разграничава от  всички действия и актове, насочени срещу протеста им.